Балчик

Намерете най-добрата оферта за нощувки в Балчик: 14 обекта за настаняване в Балчик. 7 Семейни хотели, 4 Хотели, 2 Къщи за гости, 1 Вила, актуални цени, снимки, мнения и коментари. още »

Хотели в Балчик

Балчик

Построен терасовидно по снишаващ се към живописния залив хълм, Белокаменният град навява спомен за френската Ривиера. Не е учудващо, че това е било предпочитано място за отмора на крале и кралици. Днес Балчик се слави с красивия си дворцов комплекс и ботаническа градина, притежаваща втората по големина в Европа колекция от кактуси.

Настанете се в двореца и се почувствайте като ВИП-персона! Но ако това не е Вашият стил, в града можете да намерите различни по големина и вид хотели и къщи за гости. Почитателите на голфа тук ще открият своя оазис, защото в близост се намират две игрища, проектирани от световноизвестните Гари Плеър и Ян Уснам.

Част от атмосферата градът дължи на красивите си исторически забележителности: освен дворцовия комплекс тук има дервишки манастир, а наскоро бе открит и античен храм на богинята-майка Кибела. Струва си да се посети и историческия музей, който събира подвижните артефакти, намерени в района. Балчик целогодишно предоставя сцени за множество фестивали, обхващащи различни изкуства. Тук са се състояли дори празници на научната фантастика!

И ако изброеното дотук не Ви се струва достатъчно, Балчик предлага още много! Организирайте си яхтен круиз, вечеря под лъчите на залязващото слънце, разходка по „Алеята на виното“ или „Моста на въздишките“. Неслучайно наричат Балчик „Града на влюбените“. Осъществете романтичното бягство, за което винаги сте си мечтали!