Банско

Намерете най-добрата оферта за нощувки в Банско: 36 обекта за настаняване в Банско. 19 Хотели, 6 Апарт хотели, 5 Семейни хотели, 4 Къщи за гости, 1 Самостоятелна стая, 1 Спа хотел, актуални цени, снимки, мнения и коментари. още »

Хотели в Банско

Банско

От създаването си до наши дни, той винаги е бил средище на културата и занаятите. Дом на прочута художествена школа, през Възраждането градът играе важна роля като център на българщината. Той е родно място на забележителни българи като Паисий Хилендарски, Неофит Рилски и Никола Вапцаров. В днешно време Банско е и един от любимите български зимни курорти, където начинаещи и напреднали усъвършенстват уменията си на някои от многобройните ски и сноуборд писти.

През лятото градът се превръща в един от най-оживените фестивални центрове в страната. Джаз, опера, гастрономия, традиционни занаяти, кино – възможностите са без край! Любителите на историята идват заради стария град. Сред банските възрожденски къщи се извисява величествената каменна камбанария на църквата „Света Троица“, най-голямата българска църква на 19-ти век. Наблизо се намират и къщите-музеи на бележитите банскалии, а иконната изложба в Рилския метох може да заплени всяко въображнеие!

През нощта Банско е също толкова вълнуващо, колкото и през деня. Тук има няколко заведения, в които нерядко гостуват известни музиканти от българската и световната сцена. Не се притеснявайте за бюджета си, защото освен разнообразие и добро обслужване, хотелите в Банско предлагат и конкурентни цени. От малки семейни хотели и стаи за гости до луксозни SPA хотели и вили: изборът е голям. Не се колебайте: елате и се отдайте на гастрономически наслади, културни открития, спа релакс и спортни авантюри!