Боровец

Намерете най-добрата оферта за нощувки в Боровец: 12 обекта за настаняване в Боровец. 9 Хотели, 2 Вили, 1 Спа хотел, актуални цени, снимки, мнения и коментари. още »

Хотели в Боровец

Боровец

Едва ли има българин, който да не е чувал за най-стария курорт в страната! Създаден в началото на 20-ти век като лятна резиденция за царя и първенците на България, Боровец и до днес запазва своя блясък и неустоимото си очарование.

Това е един от най-посещаваните ни зимни курорти. Тук от декември до април спортистите, любители и професионалисти, могат да се отдадат на ски и сноуборд приключения. Има дори писти за екстремно и нощно каране. Със залеза на слънцето тук става дори още по-оживено – баровете и таверните на курорта предлагат уютна възможност да се стоплите, да разкажете своите спортни подвизи и да се веселите.

Дори и през лятото това място не губи своята притегателна сила. То предлага ярко разнообразие от дейности: пешеходни и колоездачни екскурзии, стрелба с лък, пейнтбол, каяк, спа процедури, приключения в специално изградения въжен град.

Но не мислете, че Боровец е единствено за спорните натури. В курорта се намира приказната дървена църква „Преображение Господне“, която е единствена по рода си в България. Недалеч е разположена уникалната, основно реставрирана римска крепост „Цари Мали Град“. Не пропускайте да разгледате и двореца „Царска бистрица“ – красиво съчетание на български и европейски архитектурни стилове.

С разнообразието от хотели наоколо, няма да бъде трудно да изберете мястото, в което да отседнете. Настанете се сред вековните борови гори, отдайте се на активна почивка и изживейте своето презареждащо бягство от стреса на ежедневието.