Бургас

Намерете най-добрата оферта за нощувки в Бургас: 6 обекта за настаняване в Бургас. 3 Хотели, 1 Къща за гости, 1 Самостоятелен апартамент, 1 Самостоятелна стая, актуални цени, снимки, мнения и коментари. още »

Хотели в Бургас

Бургас

Още с пристигането си ще усетите нещо различно. Дали е морето, слънцето, или нещо друго, но сякаш животът в Бургас следва свой собствен ритъм. Град с хилядолетна история, тук има впечатляващи места: от реставрираните терми и бани Акве Калиде до уникалния манастир на остров Света Анастасия, откривателите ще намерят безброй възможности за изследване. В днешно време древният Пиргос е модерен, зелен, развиващ се, гледащ напред.

От май до декември жителите и гостите на града могат да се полюбуват на майсторството на артисти от световен ранг. Многобройните национални и международни фестивали оживяват града като представят калейдоскоп от изкуства. Тук можете да бъдете смаяни от величествени пясъчни скулптури, да забравите за времето в шареното море на изложението на цветя, да чуете световно известни изпълнители на поп, рок, класика, джаз...

Дали ще предпочетете да се настаните в някой от хотелите до плажа, или във вътрешността на града – няма значение. Защото където и да сте отседнали, в Бургас няма скука. Подмладете се с лечебни процедури в солниците, направете здравословен излет с велосипед, полетете над града с парапланер, или просто полегнете на плажа. А щом слънцето залезе, станете част от вълнуващия нощен живот на града.

Ала Бургас е много повече от плаж и почивка. Важен индустриален център, той е дом на най-големия работодател в България, както и единственото в страната нефтено пристанище. Това е съвременен град, който е в крак с модерните технологии. Тук се насърчават смелите и инициативни хора: модерният бизнес инкубатор предоставя информация и подкрепа на начинаещите предприемачи в техните първите стъпки в света на бизнеса.

Жизнен като слънцето и свободолюбив като морския бриз, духът на този град е уникален. И точно както императорите, хановете и царете идвали тук в древността, Вие ще пожелаете да се завърнете отново и отново.