Девин

Намерете най-добрата оферта за нощувки в Девин: 10 обекта за настаняване в Девин. 5 Хотели, 2 Спа хотели, 2 Къщи за гости, 1 Самостоятелна стая, актуални цени, снимки, мнения и коментари. още »

Хотели в Девин

Девин

В сърцето на Родопите, само на тридесетина километра от границата ни с Гърция, се намира живописният град Девин. Известен е с лечебните си минерални извори, сред които и Михалково: най-силно газираната изворна вода в страната. В непокътнатите гори и забележителни природни обекти на Девин можете да избягате от сивотата на града.

Недалеч от тук се намират величественият каньон „Триградското ждрело“, вълшебната Ягодинска пещера, водопадите „Струилски дол“. Наблизо е и пещерата „Дяволското гърло“. Преданието разказва, че именно това е входът към Ада, който Орфей е използвал, за да върне към живота своята любима. До днес мистерия обгръща околността. Местните разказват, че каквото и да попадне в изчезващата под земята река, никога повече не се появява на бял свят, макар изворът привидно да излиза на повърхността съвсем наблизо.

В Девин могат да се намерят разнообразни места за настаняване: от семейни къщи за гости, до луксозни спа хотели. Уникалното разположение на града и възможностите за горски пешеходни преходи, планинско колоездене и рафтинг, предлагат и прекрасни възможности за организиране на бизнес конференции и тиймбилдинги. Потопете се в лековитата вода, а след това се сгрейте край камината и похапнете пататник или родопски клин… Насладете се на Родопите и почерпeте вдъхновение сред природата!