Габрово

Намерете най-добрата оферта за нощувки в Габрово: 6 обекта за настаняване в Габрово. 3 Къщи за гости, 2 Самостоятелни апартаменти, 1 Самостоятелна стая, актуални цени, снимки, мнения и коментари. още »

Хотели в Габрово

Габрово

Пословични са пестеливостта и пиперливият хумор на габровци. Неслучайно тук се намира единственият в света дом на хумора и сатирата, който ежегодно организира карнавал на хумора. В близката местност Узана се намира географският център на България, а габровските зевзеци ще Ви уверят, че тук се намира и центърът на света. История, изкуство, занаяти, красива природа: Габрово може много да предложи на любознателния пътник.

Едва ли има някой, който да не е чувал за „Етъра“. В този невероятен музей на открито ще се почувствате като дете в сладкарница: всеки дюкян тук е врата към миналото, към традиционните занаяти, с които българите поколения наред са изкарвали прехраната си. Посветете поне един ден, за да разгледате околностите на близкия Дряновски манастир. Разходете се по живописните еко пътеки, които ще Ви отведат покрай старинни крепости, романтични водопади и панорамни пейки, заобиколени от приказни диви циклами.

Дори разходките из планините да не са Ваша слабост, няма да скучаете в Габрово. Разгледайте местните забележителности и музеи, посетете зоологическата градина или се порадвайте на карнавала. А ако майсторите на Етъра Ви запленят със сръчността си така, че Ви се прииска и Вие да опитате, можете да усъвършенствате собствените си умения и да прекарате няколко блажени дни в усвояване на своето любимо хоби.

Хотелите в Габрово приятно ще Ви изненадат. Местните ще Ви предложат настаняване в удобни и уютни стаи или апартаменти, на разумни по габровски цени. Не пропускайте да се отдадете и на гастрономически приключения. Тук има няколко уютни ресторантчета с изискано меню, които ще Ви дадат още една причина да се върнете отново.

Каквото и да Ви е привлякло в този град, едно е сигурно – Габрово не ще остави безразличен нито един свой посетител.