Созопол е дестинация номер 2 в световния туризъм

Снимка на Созопол
Снимка: 500px.com Vladimir Deriabin

Созопол е избран за дестинация номер 2 в света на Наградите на Съвета за световен туризъм и пътуване.  Българският курорт е изпреварен от словенската столица Любляна, в категория „Награда за дестинация“.

В началото на 2015 година стана ясно, че Созопол влиза в топ 3 на най- търсените места за туризъм в света.  По време на официалната церемония в Мадрид снощи, бе отделено специално внимание на българският курорт.

„Хората от българския град Созопол допринасят изключително много, заедно с местната администрация, за генериране на иновациите, запазващи духът на античността и красотата на тази уникална дестинация. Реставрациите на античните ценности и забележителности в града допринасят за запазването на автентичния бранд на града.“ – обяви председателят на Съвета за световен туризъм и пътуване.

Със своето културно-историческо минало, със съхранената си архитектура от 18-19 век, с ежегодните празници на изкуствата, с приказните си плажове и невероятна атмосфера, Созопол привлича множество туристи. Градът се е доказал, като един от най-преуспелите и желани летни курорти в страната, а вече и в света. Характерни за Созопол са къщите за гости или малки семейни хотели, които могат да се намерят, както в Стария град, така и в Новия.

„Това е велика работа за България. Никога на международно ниво неправителственият сектор в партньорство с държавата и местната власт не е постигал такъв блестящ резултат. Самият факт, че влизаме в класацията на Съвета за световен туризъм и пътуване е изключително значим. Председателят му се изказа най-ласкаво за дестинация Созопол, България.“ – коментира председателят на фондация „Созопол“ Кирил Арнаутски. Според него второто място в класацията е гаранция, че България вече е световна дестинация и това със сигурност ще доведе множество туристи у нас.

17.04.2015

Коментари