5 Свежи Идеи за Незабравим Свети Валентин

Всеки има различна идея за романтика. От вечеря на свещи до скок с бънджи – възможностите са буквално безкрайни. И макар мнозина да критикуват смесването на културите и отбелязването на чуждестранни празници, с наближаването на 14 февруари все повече и повече хора обмислят как могат да зарадват своите половинки за Свети Валентин. Малцина биха отрекли, че в забързаното ежедневие на съвременния живот всеки повод да изразим своята любов и признателност е добре дошъл.

И така, само след няколко дни ще започнат да валят поръчките за подаръци, шоколад, торти и картички. Макар ние също много да обичаме шоколада, смятаме, че най-романтичните подаръци са незабравимите преживявания. Ето защо решихме да съберем пет идеи за Свети Валентин, които да запомните!

1. Класика в жанра – Спа уикенд за двама

sveti-valentin-spa

България е на второ място в Европа по най-голям брой минерални извори, предшествана само от Исландия. Затова ако напоследък Вие и Вашата половинка сте напрегнати, уморени и не намирате време за почивка, спа уикенд за двама е перфектното решение за деня на влюбените.

Откриването на спа дестинация по ваш вкус няма да бъде никак трудно. Хисаря, Велинград, Девин и Банско – това е само малка част от многобройните дестинации с прекрасни възможности за спа туризъм. Повечето хотели предлагат пакети специално за Свети Валентин, така че не е необходимо да похарчите цяло състояние, за да осъществите своето романтично бягство. Трябва единствено да намерите най-добрата за Вас оферта.

2. Вино и любов

Vino-i-liubov1

Ако сте почитатели на традициите, но не искате да се лишите и от романтиката на 14-ти февруари, можете да съчетаете двата празника, като посетите някоя от чудесните български изби. Тук изборът също е голям. Ако предпочитате да бъдете верни на традицията, посетете някоя от популярните винени дестинации като Мелник. Можете също така да експериментирате с някои от нашумелите бутикови изби като Шато Копса, винарска изба Тодоров и комплексът в Старосел. В тях можете да съчетаете винена дегустация с блажена почивка и дори спа процедури.

3. Пребройте звездите

Heart-nebula
Мъглявината „Сърце“ Снимка: s58y

Едва ли има по-романтична картинка от двама влюбени под открито небе, наблюдаващи падащите звезди. Е, за съжаление през февруари дългите наблюдения с телескоп на открито не са най-здравословното занимание. За сметка на това модерните технологии ни предоставят възможността не просто да разгледаме нощното небе на топло, а дори да опознаем по-добре галактиката си. Необходимо е единствено да отскочим до най-близкия планетариум.

Вероятно най-известният планетариум в цялата страна е този в Смолян. Най-новият пък е 3D планетариумът в Природонаучния музей на Пловдив. И ако тези градове са твърде далеч от Вас, не се безпокойте – не е задължително да пропътувате цялата страна, защото такива съоръжения има и в Димитровград, Габрово, Варна и Ямбол.

4. Историческа романтика

SoundandlightBg

Гледали ли сте някога забележителното светлинно шоу „Звук и светлина“ във Велико Търново? Ако Вие и половинката Ви обичате вълнуващите разкази за истински събития, това със сигурност ще бъде един от най-незабравимите подаръци за деня на влюбените. Организирайте си уикенд в старопрестолния град, където на 13 февруари ще бъде излъчено уникалното шоу. И докато сте там, не пропускайте да посетите единствения по рода си музей „Царевград Търнов“, и да се запознаете „на живо“ със средновековните български владетели (или поне с техните статуи в реален размер).

5. Любов и адреналин

deltaplan1

Да полетиш на крилете на любовта… или на делтапланер. Ако ключът към незабравмите моменти за Вас е нивото на адреналин, то това е идеално решение. В България има множество места, подходящи за спортове от областта на леката авиация. Но несъмнено едно от най-красивите е гр. Разлог. Градът се намира в подножието на три планини – Рила, Пирин и Родопите. И дори никога да не сте летели, това няма да Ви попречи да се насладите на божествената гледка отвисоко, тъй като местният клуб по лека авиация предлага тандемни полети с мотоделтапланер. Така че за Вас остава само да се насладите на преживяването.

И така, надяваме се, че в тези редове сте открили вдъхновение как да организирате един незабравим Свети Валентин. Резервирайте още днес стая в избрания от вас град, за да сте сигурни, че на празника организацията върви по план.

Колкото до шоколада – всъщност той никога не е излишен!

05.02.2016

Коментари