3 идеи за деня на Съединението

Август привърши. Времето постепенно се захлажда, а с него си отива и безгрижното лято. Но не тъжете! Защото месец септември е време за празнуване! А защо не и за пътуване?

Още тази седмица имаме възможността да се възползваме от най-ефикасното средство за борба с депресията след отпуска: дълъг уикенд. Да, от 3 до 6 септември ще празнуваме Съединението на България с четири официални почивни дни, в които можем да се отдадем отново на безгрижна почивка.

Вероятно мнозина отдавна са се отдали на размисли и мечти по въпроса „Къде да отпразнуваме Съединението?“ А идеите наистина са безкрайни! Ако все още не сте решили как да прекарате най-добре четирите почивни дни, ето малко вдъхновение от нас:

СПА почивка

sana-spa-hisarya
Снимка: х-л Сана СПА, гр. Хисаря

Със СПА почивка никога не може да се сбърка! Какво по-хубаво от това човек да се отпусне в топлата прегръдка на минерален басейн, възползвайки се от лековитите ѝ свойства? Може би си мислите, че подобна идея никак няма да се отрази добре на семейния Ви бюджет. Но това не е задължително да бъде така. Защото по повод празника хотелиерите предлагат многобройни специални оферти, от които можете да се възползвате.

Септемврийско море

Макар и по-хладен, септември предлага прекрасна възможност да изцедим последните капки от лятото, като отидем отново на море. Дори да сте кръстосвали крайбрежието надлъж и нашир тази година, след отминаването на силния сезон и разреждането на тълпите от туристи, със сигурност ще погледнете на Черноморието с други очи.

Созопол. Снимка: Julia Gritsan
Созопол. Снимка: Julia Gritsan

И така, този уикенд разширете границите и преоткрийте безброй магически места: от Балчик през Созопол, до Синеморец и дори Резово!

Исторически уикенд и още нещо…

Ако ли предпочитате да отбележите празника, отдавайки дължимото на историята – посетете Пловдив. Именно тук е обявено Съединението на България на 6-ти септември 1885 година! И тази година градът отново ще отпразнува своя официален празник подобаващо: с многобройни празненства, парад, фойерверки, възстановки на историческите събития…

Нощ над Пловдив. Снимка: Марта Божикова
Нощ над Пловдив. Снимка: Марта Божикова

Това обаче изобщо не е всичко! Защото идния уикенд Пловдив е запланувал и многобройни забавни събития, които ще съпътстват празника – събития, в които несъмнено ще откриете прочутия пловдивски айляк. От петък до вторник най-високото тепе ще се оживи от второто издание на фестивала Shake that хълм. Ще се проведат 5 тематични музикални дни, в които със сигурност всеки ще може да открие нещо по свой вкус. В рамките на фестивала ще се състои и изложение на занаятите.

Надяваме се, че сме Ви вдъхновили. И както и да изглеждат за Вас перфектните почивни дни, ние Ви пожелаваме те да бъдат изпълнени с незабравими преживявания!

31.08.2016

Коментари