Един невъзможен фестивал в София

Impossible_Fest_wide

Ако обичате необичайното,екстравагантното, експериментите, съвременната музика и театър, посетете София този уикенд. Защото от 4 до 6 декември в новото пространство за съвременно изкуство и пърформанси в подножието на НДК ще се случи един невъзможен фестивал. Разбира се, става дума за Impossible fest – събитието, което събира на една сцена няколко от най-интересните музикални състави, експериментиращи с различното звучене. През 2010 година събитието се проведе за пръв път, а тази година се завръща, за да зарадва всички любители на екстравагантната музика.

Тазгодишното издание на фестивала ще събере на една сцена 10 български и 2 чуждестранни групи, изпълняващи алтернативна музика. На сцената ще прозвучи еклектичен микс от инди рок, пънк рок, кинематографичен джаз, дарк уейв и още… Всяка от групите ще покаже своя уникален стил. А съчетанието им ще предостави на публиката една широка представа за това, което се случва на българската ъндърграунд сцена в момента.

Специални гости на фестивала отново ще бъдат две чуждестранни групи. Тази година те са сръбската сърф-рок група Casual Threesome и гръцката сайк-геридж формация Alien Mustangs. Основният организатор на събитието, поетът Стефан Иванов, обяснява, че това е възможност за родните групи да „сверят часовниците“ с това, което се случва в съседните ни държави, а за публиката е чудесна възможност да се насладят на живо на музиката на тези изпълнители .

Тази година фестивалът ще предложи още по-голямо разнообразие, включвайки и две театрални постановки в своята програма. Моноспектаклите „Саломе“ и „Всичкоядецът“ ще изследват дебрите на човешката душа и патологиите на съществуванието, провокирайки публиката. Музиката на „Саломе“ е дело на Емилиян Гацов-Елби, а Data Transporter ще сътвори на живо звуковото оформление на „Всичкоядецът“.

Вероятно много от вас се питат защо е избран ликът именно на Никола Тесла за афиша на събитието? „Защото без неговите открития голяма част от техниката, която ползваме всеки ден би била невъзможна. Трябва да се случват и (не)възможни неща.“ – отговаря Стефан. Той обяснява, че заглавието „Невъзможен фестивал“ крие двустранен смисъл. Разбира се, едно такова събитие е трудно осъществимо, особено имайки предвид, че то се провежда без помощта на спонсори. Същевременно обаче организаторите целят това да бъде за публиката едно „невъзможно приятно“, неповторимо преживяване.

И така, ако вече нямате търпение да дойде уикенда, за да се изгубите в недрата на НДК, вижте подробната програма на събитието тук. А ако се чудите къде да отседнете по време на Impossible Fest, разгледайте хотелите в близост до мястото на събитието тук.

02.12.2015

Коментари