Пловдив – 3-та най-добра дестинация за 2016!

Plovdiv 1

В края на януари с вълнение научихме, че Пловдив е избран от белгийската организация European Best Destinations, за да участва в тазгодишната класация за най-добър туристически град на 2016 година. Тъй като гласуването се провеждаше онлайн, мнозина дадоха своя глас, за да подкрепят българския град в класацията.

Днес, по-малко от месец по-късно, резултатите вече са налице. А Пловдив получава поредно признание: градът на тепетата влезе в топ 3 на класацията, предшестван единствено от хърватския град Задар и гръцката столица – Атина. За учудването на мнозина, Пловдив изпревари популярни туристически дестинации като Виена (13-то място), Милано (11-то място) и дори Париж (6-то място)! Вижте всички резултати тук.

За града на тепетата това е поредно отличие. Както отбелязват сайтът, Пловдив бе признат за най-старият град в Европа и шестият най-стар град в света. В момента тече усилената подготовка за 2019 година, когато той ще бъде Европейска столица на културата. А междувременно улиците на Капана стават все по-неустоими, появяват се нови и различни фестивали, и античният дух на Пловдив става все по-магичен!

12.02.2016

Коментари