Приключения в село Чавдар

Село Чавдар е на едно от първите места по инвестиции на глава от населението.
Село Чавдар е на едно от първите места в България по инвестиции на глава от населението. Снимка: Община Чавдар

Ако винаги сте искали да посетите прочутото „европейско село“ Чавдар и неговия забележителен археологически парк, но просто не е имало повод – нека Ви помогнем! Тази събота в средногорското село ще се проведе за девета поредна година националният фестивал „Да запеем заедно песните на Средногорието 2016”. През целия ден местността „Св. Петка“ ще бъде оживена от песните и танците на изпълнители от цялата страна.

И докато сте в село Чавдар, не пропускайте да посетите уникалните неолитни къщи, в археологически парк „Тополница“. Там можете не просто да научите повече за живота в неолитната ера, а да го почувствате истински… Ако се чувствате в настроение за приключения, можете дори да останете да нощувате в някоя от къщичките и за една вечер да се пренесете хилядолетия назад във времето!

Neolitni-kashti-interior1

Можете да си направите пикник, а ако все пак не сте фен на екстремната автентичност, не е нужно да печете сами вечерята си на открит огън, защото комплексът предлага съвременен ресторант, където можете да похапнете вкусни местни гозби.

Можете да резервирате нощувка в неолитна къща тук.

08.06.2016

Коментари