Хисаря

Намерете най-добрата оферта за нощувки в Хисаря: 6 обекта за настаняване в Хисаря. 3 Къщи за гости, 1 Спа хотел, 1 Апарт хотел, 1 Хотел, актуални цени, снимки, мнения и коментари. още »

Хотели в Хисаря

Хисаря

Още в древни времена хората откриват лековитите извори, бликащи в района и се установяват тук. От онзи момент до днес град Хисаря никога не е бил изоставян. През вековете мнозина идват тук, за да починат и да се излекуват – обикновени хора, творци, търсещи вдъхновение и дори римски императори. Днес Хисаря е един китен малък град, който приветства туристите със своите целебни води, омайващи паркове и богато историческо наследство.

Хисаря е място, в което можете истински да се откъснете от натовареното ежедневие, защото градът е запазил спокойния ритъм на своето минало. Любителите на историята със сигурност ще открият множество съкровищници. Тук се намира една от най-добре запазените римски крепостни стени, както и единствената в България двукорабна раннохристиянска базилика. Ако сте фен на историята, не пропускайте да посетите и местния археологически музей, където ще научите интересни факти за историята на града.

И ако това не е достатъчно, за да запали интереса Ви, трябва да споделим, че само на 20 км от Хисаря се намира с. Старосел, със своите уникални тракийски гробници. Пътувайки натам не пропускайте да посетите и Старо Железаре. В това малко селце ще откриете безброй изненади, сред които тракийска астрономическа обсерватория, етнографски музей. А стените на дуварите са украсени с графити портрети на видни жители от селото и други познати личности, като английската кралица и Анджелина Джоли.

Всичко това е прелюбопитно, но Вие разбира се сте дошли в Хисаря заради лечебната вода. А тя тече в изобилие. В града има цели 22 извора - всеки с различна температура, състав и лечебни свойства. Най-популярни са Момина сълза и Момина баня. А ние Ви препоръчваме да се потопите и във водите на Бистрица - изворът, който подмладява кожата и я прави нежна като кадифе.

Курортен град с традиции, Хисаря предлага разнообразни места за настаняване – за всеки бюджет и вкус. От големи хотели, подходящи за конференции, до малки семейни и бутикови хотели, тук със сигурност ще намерите това, което търсите. Поглезете се в спа център с истинска минерална вода и презаредете своята творческа енергия близо до природата. Открийте неувяхващата прелест на Хисаря – древен и млад!