За Нас

"Еко хотел Момата" е сгушен сред вълшебните кестенови гори на планината и разкриващ приказна планинска гледка. На Ваше разположение са три просторни апартамента с кухненски бокс и два самостоятелни балкона, дванадесет стаи с по две и три легла плюс разтегателен диван, маса, хладилник, климатик, телевизор, самостоятелен санитарен възел и тоалетни принадлежности, балкон, кабелна телевизия и безплатен интернет достъп. Стаите са с първокласно обзавеждане.

На територията на хотела можете да намерите още: лятна градина с детски кът, луксозен и уютен ресторант с капацитет 120 места, който предлага гостоприемство и планински уют, вкусни ястия, богат избор от местни висококачествени вина.

Еко хотел "Момата" е разположен в подножието на планина Беласица, където се намира Природен парк "Беласица", а част от парка са резерват "Конгуро", екологична мрежа "Натура 2000".

Планина Беласица с право може да бъде наречена планината на водопадите. Реките имат стръмни и скалисти дерета, които крият неподозирана красота. Великолепни малки водопади в близост до подгорските села са: Водопадите –„Лешнишки” 6,5 метра - макар и малък при пълноводие има внушителен вид; „Срамежливият” – 21метра; „Каменишки”- тук има каскада от водопади; „Яворнишки”; Крепостите „Чуката”, „Гяур калеси”, още много еко пътеки и „Самуилова крепост”- тя е една от 100-те забележителности на България и е на разстояние - 15,4 км.

Град Петрич е на 10,6 км от нас, където можете да посетите къща „Ванга” и градски исторически музей Петрич. На 1-ви януари всяка година в Петрич се провеждат традиционни кукерски (станчинарски) игри, които са много зрелищни и забавни и са със състезателен характер. Шести май Гергьовден е празникът на гр. Петрич, който протича с празнична програма от песни, игри и празнична заря, веселието започва от предния ден. Международният фестивал „Златен Кестен” всяка година набира все по-голяма сила, провежда се през месец октомври. Местността „Рупите” е на 18 км. Това е обителта на пророчицата баба Ванга. Тук тя е построила храма „Света Петка”. „Рупите” са богати на минерално-лечебни извори. Тук се намира и загасналият вулкан „Кожух”, който е обявен за защитена територия, а също така и античното селище Хераклея-Синтика. С. Марикостиново на 23 км. Там са разположени група от 20 минерални и кални извора, те се използват за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, гинекологични заболявания и др.

Сандански е на 34 км. там освен всички забележителности и най-благоприятния климат в страната, може да се насладите на минерални басейни, пригодени за плажуване. Мелник е на 37 км, известен с Мелнишките пирамиди и многото къщи-музеи. Рожен е на 42,6 км. Там е разположен Роженският манастир, в който се съхранява една от чудотворните икони на Света Богородица. Роженският манастир също е част от списъка със забележителностите на България. Село Златолист е на 41,7 км. Там е живяла пророчицата Преподобна Стойна – в храма „Свети Георги”, наричат мястото магическо и вълшебно.

Първият град в Република Македония - град Струмица е на 45,9 км. В близост до нас са Смоларските водопади, Колешински водопад, Габровски водопад, Мокрински извори, Дойранското езеро, както и много църкви и манастири, които са част от забележителностите на Р. Македония.

Граничният пункт „Кулата” е на 27,2 км. Най-близкитят град в Гърция е Серес 70 км, в близост до града е актрактивната пещера Алистрати. Вторият по големина гръцки град Солун е на 142 км. Морските им курорти в близост до нас са на следното разстояние: град Кавала - 154 км, от който с ферибот за 40 минути пристигаме на остров Тасос. Катерини - 211 км, Аспровалта - 153 км, Ставрос - 158 км.

При заявено желание от поне 10 гости на хотела имаме готовност да организираме екскурзия с цел разходка, шопинг или плажуване на Бяло море до изброените по-горе забележителности (услугата е срещу допълнително заплащане).

За желаещите планинари можем да организираме поход в планината с местен гид.
Гостувайки при нас, можете да посетите и да се насладите на много забележителности!
Еко Хотел "Момата" се намира в село Коларово, на 10 км от град Петрич. Разположен е във вековните кестенови гори на планина Беласица, поради което всяка година през месец октомври в селото се провежда традиционния фестивал на кестена, който събира участници от България, Македония и Гърция!

Цени на стаи

0

Стаи

Тип стая
Максимум
Нощувки
Цена
Двойна делукс

Спалня плюс разтегателен диван или легло

човека x 1 нощувки 40 лв
Четворна делукс

Две спални, или спалня и разтегателен диван

човека x 1 нощувки 40 лв
Делукс апартамент

Спалня, легло и разтегателен диван

x 5 човека x 1 нощувки 80 лв
* Цената включва само нощувка. Цените на апартаментите и стаите варират според броя гости, настанен в тях.

Удобства

 • Телевизор

 • Климатик

 • Интернет

 • Тераса

 • Самост. сан. възел

 • Минибар / Хладилник

 • Ресторант

 • Бар

 • Паркинг места

 • Wi Fi

 • Градина

 • Панорамна гледка

 • Перални услуги

 • Гладачни услуги

Хотели около Коларово

Бали Бали
Петрич, село Ръждак
Мерилин Мерилин
Петрич, улица „Серска" 24
ДИОНИС ДИОНИС
Петрич, Полк.Дрангов 13
HOTEL ELENA HOTEL ELENA
Петрич, Асен Златаров 2А 2А
ХОТЕЛ ''ЕЛЛИ ГРЕКО'' ХОТЕЛ ''ЕЛЛИ ГРЕКО''
Мелник, МЕЛНИК 184