Несебър

Намерете най-добрата оферта за нощувки в Несебър: 16 обекта за настаняване в Несебър. 6 Хотели, 3 Къщи за гости, 2 Апарт хотели, 2 Ваканционни комплекси, 2 Самостоятелни апартаменти, 1 Семеен хотел, актуални цени, снимки, мнения и коментари. още »

Хотели в Несебър

Несебър

Несебър е един от най-известните български туристически обекти. Това е единственият ни град под егидата на ЮНЕСКО. Тук историята оживява с всяка следваща крачка. Прекрасно запазените находки от Античността, Средновековието и Възраждането лесно ще Ви пренесат в славата на отминалите дни.

От византийските терми до характерните възрожденски Черноморски къщи и вятърната мелница, всяка уличка носи свой неповторим колорит. Тук частично или изцяло са запазени 11 от легендарните 40 църкви, съществували в града. Почти всички от тях в днешно време функционират като музеи или галерии, в които можете да се възхитите от естетиката и архитектурния гений на предците ни. През лятото античните останки се използват като открити сцени за фестивали и изложби с различна тематика.

А на фона на цялата тази красота се разстилат лазурните простори на Черно море. Няма значение кой от многобройните варианти за настаняване ще предпочетете: съвременен лукс, нестандартен дизайн, традиционна обстановка, или комфортни стаи на разумни цени – няма да останете разочаровани. Един поглед е достатъчен и Несебър ще открадне късче от Вашето сърце!