Разлог

Намерете най-добрата оферта за нощувки в Разлог: 6 обекта за настаняване в Разлог. 4 Хотели, 2 Апарт хотели, актуални цени, снимки, мнения и коментари. още »

Хотели в Разлог

Разлог

Разположен в подножието на три величествени планини, град Разлог е едно от местата с приказно живописни гледки в България. Дори пътуването към града може да се превърне в същинско приключение, защото от тук минава единствената функционираща теснолинейка в страната. Тук ще бъдете очаровани от великолептните възрожденски къщи и неповторимите природни гледки.

Разлог е едно от местата, които ревностно пазят своите традиции. Ето защо почти на всеки празник тук ще видите местните хора облечени в традиционни носии да се веселят от сърце, съхранявайки многовековните обичаи на региона. А събития има много - от кукерския фестивал в първия ден на новата година до коледарските игри. Но не мислете, че градът е застинал в миналото - напротив. Тук можете да станете свидетели на нестандартни и съвсем съвременни събития като състезание за дървосекачи, национален мотосъбор и фестивал на топловъздушните балони.

Разлог е рай за всички любители на зимните спортове. Освен, че се намира само на 6 километра от Банско, в близост до града е и по-малко известната писта Кулиното. През топлите месеци любителите на голфа могат да усъвършенстват уменията си в джентълменския спорт на едно от двете голф игрища на града. Почитателите на планинските преходи не бива да пропускат новата екопътека на местността “Голак”. Тя разкрива прекрасна гледка към трите планини и завършва с наблюдателница, откъдето се разкрива гледка към уникалния скален феномен “Стъпалата”. А за любителите на историята и мистериите централният парк предлага копие на древния прабългарски слънчев календар.

Настанете се в някой от разложките хотели, за да откриете насладата от истинската почивка! Градът предлага разнообразие от варианти - от малки семейни къщи за гости до четири и пет-звездни хотели, олицетворение на лукса. И не пропускайте да оптитате кулинарните изкушения на Разлог. От капама и шупла до разложка фудула и сладка баница с булгур - местната кухня може да съблазни всекиго!