Смолян

Намерете най-добрата оферта за нощувки в Смолян: 8 обекта за настаняване в Смолян. 4 Хотели, 2 Вили, 1 Семеен хотел, 1 Къща за гости, актуални цени, снимки, мнения и коментари. още »

Хотели в Смолян

Смолян

В сърцето на Родопите се намира най-малкият областен град в България. Смолян съчетава архитектурни перли, планински дух и топло родопско гостоприемство. От луксозни хотели с басейн и СПА център до малки семейни хотелчета в характерния фолклорен стил, тук можете да намерите богато разнообразие от места за настаняване.

Най-известните туристически атракции тук са Планетариумът и Историческият музей. Ако обаче предпочитате да излезете встрани от утъпкания път, разходете се из улиците на Райково и Устово. Чешитската махала ще Ви заплени със своите Възрожденски къщи, които до ден днешен се съревновават коя е най-хубавата. Алибеевият конак пък е един от най-запазените примери за предвъзрожденска архитектура.

През лятото посетете екопътеката „Каньона на водопадите". Тя ще Ви отведе покрай красиви водни каскади и спиращи дъха изгледи. А през зимата покарайте ски в някой от близките курорти. Без значение кое лице на Смолян ще изберете, не пропускайте да се отдадете на гастрономически наслади с вкусната родопската кухня. В уютните ресторантчета тук ще Ви се прииска да си поръчате от всичко поне по едно!