София

Намерете най-добрата оферта за нощувки в София: 41 обекта за настаняване в София. 23 Хотели, 6 Самостоятелни апартаменти, 3 Къщи за гости, 3 Самостоятелни стаи, 3 Семейни хотели, 2 Бизнес хотели, 1 Апарт хотел, актуални цени, снимки, мнения и коментари. още »

Хотели в София

София

Суперлативът „най-“ често се употребява за София. Тя е една от най-древните европейски столици, най-големия град и промишлен център на България. Тук се намира най-високата сграда в България, най-голямото летище, най-големият православен храм, най-големият музей, най-старият и най-голям университет.

Много хора идват в столицата по работа. Тук се намират най-важните държавни институции. В множеството изложбени центрове почти целогодишно се провеждат тематични панаирни изложения, а конференции обединяват професионалисти и учени от цял свят, които обменят идеи, опит и вдъхновение.

София е трудно да се опише, тя трябва да бъде преживяна. Още с първите си стъпки по неизбродните улици ще усетите кипящия живот: весели студенти бързат по жълтите павета, забързани финансисти и политици прекосяват градската градина, за да отидат на работа, разхождащи се туристи вдъхват аромата на старите книги на площад Славейков, хипстъри пият леден джинджифилов сироп в чаровни винтидж кафенета...

Гледайки културния афиш, лесно можете да се почувствате като лакомо дете пред сладкарска витрина: изложби, концерти, опери, театри, кино фестивали, арт инсталации – времето никога не достига за всичко интересно, което се случва тук. И все пак не пропускайте шанса да се разходите из уютните паркове и внимателно разгледайте паметниците – шегобийците и активистите тук често изразяват себе си като дават нов облик на старите скулптури.

А в края на деня можете да се настаните в някой от уютните хотели, готови да приютят уморения пътник. Разгледайте палитрата от стилове, категории и локации. И не се безпокойте дали ще намерите Вашето място. Защото едно е сигурно - каквото и да търсите, ще го откриете в София!