Созопол

Намерете най-добрата оферта за нощувки в Созопол: 22 обекта за настаняване в Созопол. 9 Хотели, 6 Къщи за гости, 4 Семейни хотели, 1 Самостоятелна стая, 1 Вила, 1 Самостоятелен апартамент, актуални цени, снимки, мнения и коментари. още »

Хотели в Созопол

Созопол

Той е вероятно най-старият град на българското Черноморие. През вековете Созопол дълго време е запазил своето важно стратегическо значение. Днес старата Аполония е популярна както с красивите си плажове, пленителния стар град и уникалните си исторически находки, така и с едноименния фестивал на изкуствата, ежегодно посещаван от родни и чуждестранни почитатели на музите.

Старият град запазва останки от гръцко време до Възраждането. Именно тук се намира църква Света Богородица – уникална постройка от 15 век, вкопана в земята според законите на османската империя. В археологическия музей могат да се видят артефакти на няколко хилядолетия. Но това не е всичко, защото в последните няколко години фондът се увеличи с някои любопитни находки: скелетът на средновековен човек, погребан като вампир, най-старата монета в света, както и костница с мощи, смятани за тези Йоан Кръстител.

Както в новия, така и в стария град ще намерите много варианти за настаняване. Освен хотели и апартаменти, тук се намират множество симпатични къщи за гости. В близост има дори къмпинги. А опитвали ли сте созополска дамга? Това е сладкиш, който не ще намерите другаде! Дори и да сте били вече тук, Созопол със сигурност има още какво Ви предложи.