Велико Търново

Намерете най-добрата оферта за нощувки във Велико Търново: 13 обекта за настаняване във Велико Търново. 7 Хотели, 3 Семейни хотели, 2 Къщи за гости, 1 Квартира, актуални цени, снимки, мнения и коментари. още »

Хотели във Велико Търново

Велико Търново

Столица на Втората българска държава, Велико Търново до днес носи славата на отминалите дни. През вековете градът е станал свидетел на съдбоносни исторически събития като въстанието на Асен и Петър и подписването на първата българска конституция. Днес старопрестолният град е магическо място, където историята оживява.

От Царевец и Трапезица до Самоводската чаршия и великолепните строителни подвизи на Колю Фичето, градът има неизброими забележителности. Вижте паметника на Асеневци, колоните на Омуртаг и Иван Асен II, пръстена на Калоян... А защо не и самия цар? В Търново се намира единствен по рода си на Балканите музей на скулптурите, където ще се пренесете назад във времето и ще почувствате могъществото на града в Средновековието. И ако това не е достатъчно, то оперите на Царевец и спектакълът „Звук и светлина“ ще Ви оставят безмълвни.

Ако пък предпочитате нещо по-различно, разходете се пеш или на кон по многобройнтите еко пътеки и разгледайте живописните водопади в околността. Покорете някои от най-интересните маршрути за скално катерене и планинско колоездене. След като се уморите, отпуснете се в някое от очарователните ресторантчета, където могат да Ви предложат както местни специалитети, така и някои уникални старинни рецепти.

Не се безпокойте за настаняването си: в града има богато разнообразие от хотели, хостели и къщи за гости, в които можете да отседнете. Тук ще намерите изгодни цени и високо качество. Всичко това прави старата ни столица не само любимо място на туристите, но и подходяща дестинация за бизнес форуми и тийм билдинги. Така че дори и да нямате много време за почивка, не пропускайте да добавите Велико Търново в календара си и опознайте този неповторим град!