Велинград

Намерете най-добрата оферта за нощувки във Велинград: 12 обекта за настаняване във Велинград. 3 Вили, 3 Спа хотели, 2 Хотели, 2 Семейни хотели, 2 Къщи за гости, актуални цени, снимки, мнения и коментари. още »

Хотели във Велинград

Велинград

Това е един от градовете с най-много минерални извори в България – цели 80 на брой! Туристи от България и чужбина се настаняват целогодишно в града, за да се възползват от здравословното влияние на балнеологичните процедури. Неслучайно наричат Велинград „СПА столицата на Балканите“! Тук ще намерите богат избор от места за настаняване. А практически във всеки хотел има течаща минерална вода. Ето защо не е учудващо, че един от символите на града е именно „Клептуза“, един от най-големите карстови извори в България.

Мнозина идват тук заради тишината и спокойствието н мястото. Но не мислете, че Велинград е скучен, защото околността крие безброй изненади. Недалеч от парк „Клептуза“ се намира едно от най-уникалните места в България– преесечната точка между 24 меридиан и 42 паралел, което можете да посетите пеш по живописен планински маршрут. Местният исторически музей предлага разнообразни експозиции и дори богатата колекция от традиционните за града писани яйца. А само на 14 километра се намира второто по значимост палеонтологично находище в цяла Европа! Там, в новия плиоценски парк, можете да се пренесете в праисторията и дори да видите мастодонт в реални размери!

Ала безспорно едно от най-забележителните събития в града е фестивалът на необвързаните. От няколко години всяко лято тук прииждат необвързани любители на приключенията и забавленията, за да потанцуват, да се запознаят с нови хора и, кой знае? Може би дори да намерят истинската любов! Но дори да не сте готови за такова нестандартно преживяване, елате. Отпуснете се в нежните ласки на минералните води и поглезете сетивата си.